torstai 18. marraskuuta 2010

Joululahjaideoita


Jouluaatto lähestyy mutta jokavuotinen lahjakriisi iskee. Mitä antaisi lahjaksi sille rakkaimmalle tai vaikkapa vain koulukaverille? Ja vielä mahdollisemman halvalla. Tässä muutama ehdotus.

Luonnonläheinen ihminen: Kannattaa miettiä mitä ilmaista voi lahjoittaa ystävälleen. Itsetehdyt lahjat tekevät heihin vaikutuksen. Lahjakortit toimivat myös. Kannattaa myös vierailla luontaistuotekaupoissa.

Täti tai mummo: Sisustusliikkeistä ja lahjatavaraliikkeistä löydät persoonallisia sisustustavaroita. Ne ovat varmasti sukulaisesi mieleen. Voithan myös vain kehystää kuvan itsestäsi tai perheestäsi ja lahjoittaa sen vaikka mummollesi.

Vanhemmat: Jos isäsi tai äitisi tykkää lukea, kannattaa ottaa selville millaisen kirjan voisit ostaa. Vanhempien lahjaan ei tarvitse edes kuluttaa paljon rahaa, villasukat, suklaa tai valokuvakansio ovat helppoja ja varmasti mieluisia lahjoja.

Poikaystävä/Tyttöystävä: Rakkaallesi voit aina ostaa korun, johon voit kaiverruttaa haluamasi sanoman.
Mistä rakkaasi pitää? Elokuvia ja kirjoja löydät melkein mistä vain mutta entä jos tekisitkin kollaasin tai valokuva-albumin yhteisistä hetkistänne? Tai neuloisit pipon pakkasia varten. Pipon sisään voit kirjailla vaikka nimikirjaimenne.

Ystävät: Hauskoja lahjoja voit ostaa lahjatavaraliikkeistä tai netistä. (vinkkejä sivun alareunassa!) Voit myös askarrella jotain. Muista huumori ja yhteiset muistonne. Ne ovat jo loistavat eväät lahjan metsästämiseen.

Lapset: Lapset rakastavat leikkiä. Joten miksi et ostaisi sille pikkusiskolle tai kummilapselle jonkinlaisen lelun. Tai vaatteita, mitkä ovat aina tarpeellisia. Erilaisia koriste-esineitä lapsen huoneeseen, petivaatteita, elokuvia… mahdollisuudet ovat rajattomat.

Mitä voit tehdä itse: Jos tykkäät neuloa, niin tartu ihmeessä puikkoihin. Itse tehty pipo tai lapaset kertovat siitä kuinka paljon välität. Voit myös ajatella luovemmin ja tehdä esim. kännykkäpussin.
Jos olet parhaimmillasi hellan ääressä, niin voisit harkita leipovasi jotain. Omatekoisia pipareita, leivoksia tai vaikkapa piparkakkutalo. Herkkusuille tämä lahja on varmasti mieluinen.
Oletko taiteellinen? Maalaa tai piirrä taulu. Myös kollaasi on persoonallinen ja hyvinkin henkilökohtainen lahja. Leikkaa kuvia ja tekstejä lehdistä ja liitä mukaan yhteisiä otoksianne. Myös jouluinen runo on kaunis ele.
Voit myös tehdä itse koruja, esimerkiksi ystävyyskoru on helppo tehdä pujottelemalla erilaisia helmiä narun lävitse. Lisää koruun jotain persoonallista, joka muistuttaa ystävääsi sinusta. Näillä samoilla ohjeilla saat aikaan myös korun rakkaallesi tai vaikka siskolle.


Haapavetisiä lahjatavara- ja sisustusliikkeitä: Sateenkaari (Hakakuja 1), Naputiina (Vanhatie 72) & Kaunis koti Wilhelmiina (Hakakuja 11).


Anu Riekkinen