torstai 18. marraskuuta 2010

Haastattelussa Tamara



Haapaveden Opistolla on ollut tänä syksynä vieraana kaksi vaihto-oppilasta Saksasta. He ovat kolmen kuukauden ajan nauttineet (toivottavasti!) opiston ja erityisesti media-assistenttilinjan vieraanvaraisuudesta. Toinen opiskelijoista, Tamara, 19, kertoili erityisesti joulunvietosta saksalaisittain.
– Tulin tänne Haapavedelle syyskuun alussa läheltä Stuttgartia, jonne palaan takaisin joulukuun alussa. Opiskelen media-assistentiksi, hän kertoo.
Joulua ja sen valmistelua vietetään hänen perhepiirissään varsin samaan tapaan perinteisesti kuin Suomessakin. Siihen kuuluu joulupuun koristelua, jouluvalojen laittoa, ajan viettoa perheen parissa ja joulukirkossa käynti. – Kokoonnumme joulupyhien ajaksi isolla perhe- ja sukulaisporukalla yhteen ja syömme hyvin. Tietenkin myös lahjoja jaetaan, Tamara sanoo. Jouluruoista hän kertoo pitävänsä erityisesti paikallisista leivoksista. Liha sen sijaan ei kuulu nuoren naisen joulumenuun. – Siitä en erityisemmin pidä, hän naurahtaa.
Kysyttäessä, onko saksalaisilla mitään omia erityispiirteitä joulun vietossaan, Tamara kertoo, että ei mitään erityisempää. Opiskelijoiden joululoma Saksassa kestää kaksi viikkoa, jonka jälkeen vuoden vaihduttua Tamarakin palaa omaan kouluunsa jatkamaan opiskelujaan.
– Mutta sitä ennen aion nauttia joululomasta. Pidän joulun ajasta hyvin paljon! Hän lopettaa. Also, Frohe Weihnacht!


Kimmo Kyllönen