torstai 18. marraskuuta 2010

Sukkarikasta joulua

Kappas, villasukat ja suklaata, pysyvätpä ainakin jalat lämpimänä. Mitähän tässä paketissa on? Pehmeä se ainakin on.. villasukat ja karkkipussi! Entäpä tässä paketissa, no neljä paria sukkia ja suklaarasia!

Mitkä mahtaa olla yleisimmät joululahjat mitä ihmiset saavat? Uskallan epäillä sukkia ja karkkia. Kaukana asuva isoäiti varmasti muistaa pientä Jortikkaa kutomalla tälle villasukat ja ostamalla kaupasta suklaata joululahjaksi. Samaa ajattelee toinenkin mummo toiselta puolen kylää. Ei siinä mitään jos yhden parin sukkia ja suklaata saa, mutta kun niitä sukkia tuleekin sitten kymmenen paria! Suklaatakaan jaksa syödä joka helvetin päivä, saati sitten säilyttää jossain.

Nyt niitä sukkia on ämpärillinen ja karkkia niin paljon, että niitä napostelee vielä loppiaisena. Tuleeko niitä villasukkia sitten käytettyä? Ei ainakaan allekirjoittaneella ole ikinä ollut kunnon käyttöä niille. Neljättä päivää putkeen suklaata syötyä alkaa varmasti tökkiä. Sukatkin varmaan laitetaan todennäköisesti talteen odottamaan kovia pakkasia. Ai niin, ilmastonlämpenemisen myötä ei sellaisia enää kunnolla olekaan.


Jani Niemelä



Katso myös Janin haastattelu!